3 kameraer der gør dig til en bedre fotograf

Er du en af de mange, som der går vildt meget op i billeder, eller i hvert fald ønsker at få et flot overblik over dine oplevelser? I så fald er det rart at have det rigtige udstyr, som gør dig i stand til at fange de bedste øjeblikke, i den bedst mulige kvalitet. Følg med i denne artikel og se hvilket udstyr der kan gøre dig til en mesterfotograf!

Klargøring

I det du skal ud og købe et nyt kamera, er der mange valg, som du bør tage stilling til. Dette er hvad enten du skal ud og købe dit allerførste kamera, eller du bare skal have noget bedre udstyr, end det du allerede har. Som du nok ved, findes der et hav af forskellige type kameraer af et hav af forskellige producenter og i et hav af forskellige prisintervaller. Så det største og første spørgsmål er derfor, hvilket kamera skal du købe? For at besvare dette, bør du først og fremmest forventningsafstemme dine behov for et kamera med dig selv. Til at hjælpe denne proces kan du starte med at stille dig selv nogle af nedenstående spørgsmål:

  • Hvor meget betyder kvaliteten på billederne for dig?
  • Skal kameraet kunne tage natbilleder?
  • Skal kameraet kunne tage billeder i dårlig belysning?
  • Ønsker du at tage billeder på lang eller kort afstand?
  • Vil du bruge tid på efterredigering af billederne, eller vil du bare gerne kunne tage gode billeder uden at skulle bruge for meget tid på efterredigering?
  • Skal det være et lille og fleksibelt kamera som du kan tage med på farten, eller skal du have et stort kamera med stativ og hele molevitten?
  • Hvad er dit budget? (selvom du kan tage et nemt lån her)

Kompaktkamera

Et kompaktkamera er til dig, som ikke gider at bruge meget tid på indstilling og efterredigering, af de billeder du tager. Derfor egner et kompaktkamera sig også rigtig godt, hvis man gerne vil tage gode billeder på for eksempel sine ferier, til fester eller bare i hverdagen. Derudover er et kompaktkamera også ”kompakt”, hvilket også ligger op til et småt kamera man kan have med til det meste, uden at det er bøvlet. Ulempen ved sådan et kamera er dog, at du køber et kamera som du ikke har muligheden for at opgradere med bedre linser eller andet efterfølgende. Ydermere er billedkvaliteten heller ikke det samme som den er ved de nedenstående to typer kameraer.

Et kamera, der her kan anbefales, er ”Sony Cypershot DSC RX100 III”. Dette kamera har dets fordele ved størrelsen, og ikke mindst en høj opløsning på 20.1 megapixel. Derudover er der også indbygget Wi-Fi.

Spejlreflekskamera

Et spejlreflekskamera er så til dig, der ønsker høj billedkvalitet, og måske interesserer dig mere for kameraer, da du her også får muligheden for opgraderinger. Næsten alle spejlreflekskameraer er i dag digitale, ellers er andet angivet. I modsætning til kompaktkameraer, har et spejlreflekskamera en større billedsensor, hvilket er den overordnede grund til, at billedkvaliteten er væsentligt bedre. Hvis du dermed har et behov for at tage billeder i dårligere belysning, bør du kigge efter størrelsen af billedsensoren og et fullframe kamera. Dog er dette et dyrere alternativ iforhold til et cropkamera.
Et kamera der her kan anbefales er ”Canon EOS 750D”. Dette siges at være det bedste spejlreflekskamera til prisen. Den har en opløsning på 24,2 megapixel og også mulighed for Wi-Fi og NFC tilslutning. Dog kan du hvis du er rigtig prof godt kigge efter bedre udstyr.

Systemkamera

Et systemkamera er afslutningsvis en blanding mellem et kompaktkamera og et spejlreflekskamera. Systemkameraer har taget de store billedsensorer og muligheden for at kunne opgradere i form af bedre linser. Men størrelsen har nu stadig lidt at sige, hvilket også er forklaringen på at et systemkamera selvfølgelig ikke kan komme på helt samme niveau som et spejlreflekskamera. Ydermere kan de fleste systemkameraer også kun måle sig med de såkaldte cropkameraer.

Et kamera der her kunne anbefales er ” Fujifil X-H1 ” Denne er designet til at imødekomme kravene som den professionelle fotograf kunne stille. Dette gælder både indefor still-billeder samt videoer. Dette kamera har en overraskende opløsning på 24,3 megapixel og kan lave videofilm i 4K og i slowmotion helt op til 120 fps. i mens der optages i Full-HD.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *