Guide: Tag bedre billeder med det samme

Billeder kan vække stærke følelser, fange vores nysgerrighed eller efterlade os grinende, hvis fotografen har formået at fange et sjovt moment. Billeder bliver brugt i mange sammenhænge både privat og professionelt, og vi bestræber os alle på at kunne tage de mest ekstraordinære fotos.

5 tips til at få mere ud af snapshottet

Der er mange tricks til at få mere ud af dine billeder, og mange af dem kan implementeres uden dyre og tidskrævende opsætninger. Det eneste, du skal bruge, er dit kamera og noget at fotografere.

  1. Du skal ikke være bange for at gå tæt på

Dette er ikke altid gældende, men et godt tip er at gå tættere på, end du normalt ville. Der er mange, der gerne vil have det store billede, men det bliver ofte langt mere detaljeret og stemningsfyldt, hvis man går tættere på.

  1. Hav action i billedet

Hvis du ikke er ved at tage smukke landskabsbilleder, så er et godt tip ofte at tage billeder med action i. Det involverer billeder med ’nogen, der gør noget’, og det skaber karakter og bevægelse i resultatet.

  1. Slap af med blitzen

Blitz gør sjældent noget godt for billedet, og medmindre du er ved at lave et kunstnerisk art-projekt, så slå blitzen fra.

  1. Undgå klichéer

Mange billede-sites er fyldt med klichéfyldte portrætter af områder, som man føler sig ’tvunget’ til at fotografere. Du behøver ikke tage en selfie med Eiffeltårnet i baggrunden. Du får i stedet langt bedre resultater ved at lade din nysgerrighed tage over. Udforsk byen eller stedet. Tag derhen, hvor du kan fange lokale øjeblikke.

  1. Pas på med lyset

Ligesom med blitzen så er direkte sollys en kilde til overoplyste og hårde billeder, og hvis du fotograferer indenfor, kan det være en fordel at slukke eventuelle elektriske lyskilder. Leg med det naturlige lys. Det er altid nemmere at gøre billeder lysere i redigeringen.

Brug det rette udstyr

Det rette udstyr er selvfølgelig essentielt, når du slippe din indre fotograf løs. Du kan derfor med fordel tage et lån til det bedste udstyr af slagsen. Læs mere på her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *