3 kameraer der gør dig til en bedre fotograf

Er du en af de mange, som der går vildt meget op i billeder, eller i hvert fald ønsker at få et flot overblik over dine oplevelser? I så fald er det rart at have det rigtige udstyr, som gør dig i stand til at fange de bedste øjeblikke, i den bedst mulige kvalitet. Følg med i denne artikel og se hvilket udstyr der kan gøre dig til en mesterfotograf!

Klargøring

I det du skal ud og købe et nyt kamera, er der mange valg, som du bør tage stilling til. Dette er hvad enten du skal ud og købe dit allerførste kamera, eller du bare skal have noget bedre udstyr, end det du allerede har. Som du nok ved, findes der et hav af forskellige type kameraer af et hav af forskellige producenter og i et hav af forskellige prisintervaller. Så det største og første spørgsmål er derfor, hvilket kamera skal du købe? For at besvare dette, bør du først og fremmest forventningsafstemme dine behov for et kamera med dig selv. Til at hjælpe denne proces kan du starte med at stille dig selv nogle af nedenstående spørgsmål:

 • Hvor meget betyder kvaliteten på billederne for dig?
 • Skal kameraet kunne tage natbilleder?
 • Skal kameraet kunne tage billeder i dårlig belysning?
 • Ønsker du at tage billeder på lang eller kort afstand?
 • Vil du bruge tid på efterredigering af billederne, eller vil du bare gerne kunne tage gode billeder uden at skulle bruge for meget tid på efterredigering?
 • Skal det være et lille og fleksibelt kamera som du kan tage med på farten, eller skal du have et stort kamera med stativ og hele molevitten?
 • Hvad er dit budget? (selvom du kan tage et nemt lån her)

Kompaktkamera

Et kompaktkamera er til dig, som ikke gider at bruge meget tid på indstilling og efterredigering, af de billeder du tager. Derfor egner et kompaktkamera sig også rigtig godt, hvis man gerne vil tage gode billeder på for eksempel sine ferier, til fester eller bare i hverdagen. Derudover er et kompaktkamera også ”kompakt”, hvilket også ligger op til et småt kamera man kan have med til det meste, uden at det er bøvlet. Ulempen ved sådan et kamera er dog, at du køber et kamera som du ikke har muligheden for at opgradere med bedre linser eller andet efterfølgende. Ydermere er billedkvaliteten heller ikke det samme som den er ved de nedenstående to typer kameraer.

Et kamera, der her kan anbefales, er ”Sony Cypershot DSC RX100 III”. Dette kamera har dets fordele ved størrelsen, og ikke mindst en høj opløsning på 20.1 megapixel. Derudover er der også indbygget Wi-Fi.

Spejlreflekskamera

Et spejlreflekskamera er så til dig, der ønsker høj billedkvalitet, og måske interesserer dig mere for kameraer, da du her også får muligheden for opgraderinger. Næsten alle spejlreflekskameraer er i dag digitale, ellers er andet angivet. I modsætning til kompaktkameraer, har et spejlreflekskamera en større billedsensor, hvilket er den overordnede grund til, at billedkvaliteten er væsentligt bedre. Hvis du dermed har et behov for at tage billeder i dårligere belysning, bør du kigge efter størrelsen af billedsensoren og et fullframe kamera. Dog er dette et dyrere alternativ iforhold til et cropkamera.
Et kamera der her kan anbefales er ”Canon EOS 750D”. Dette siges at være det bedste spejlreflekskamera til prisen. Den har en opløsning på 24,2 megapixel og også mulighed for Wi-Fi og NFC tilslutning. Dog kan du hvis du er rigtig prof godt kigge efter bedre udstyr.

Systemkamera

Et systemkamera er afslutningsvis en blanding mellem et kompaktkamera og et spejlreflekskamera. Systemkameraer har taget de store billedsensorer og muligheden for at kunne opgradere i form af bedre linser. Men størrelsen har nu stadig lidt at sige, hvilket også er forklaringen på at et systemkamera selvfølgelig ikke kan komme på helt samme niveau som et spejlreflekskamera. Ydermere kan de fleste systemkameraer også kun måle sig med de såkaldte cropkameraer.

Et kamera der her kunne anbefales er ” Fujifil X-H1 ” Denne er designet til at imødekomme kravene som den professionelle fotograf kunne stille. Dette gælder både indefor still-billeder samt videoer. Dette kamera har en overraskende opløsning på 24,3 megapixel og kan lave videofilm i 4K og i slowmotion helt op til 120 fps. i mens der optages i Full-HD.

Sådan giver du din kat eller hund motion med legetøj

Både hunde og katte kan blive overvægtige, hvis ikke de får tilstrækkeligt med motion. Især ældre katte og hunde, kan have tendens til at blive dovne, men selv unge katte og hunde kan også ende med at inaktive, hvis deres ejere ikke afsætter tid af til leg og sjov. Oplever du, at din kat eller hund er begyndt at blive inaktiv? Ligger din kat eller hund og sover mere end den plejer? Eller synes du, at den har taget på i vægt? Oplever du disse ting, kan det være en god ide at hjælpe den med at få dyrket motion. Dette kan du gøre ved at aktivere den med forskelligt legetøj.

Undgå overvægt hos din hund eller kat

Legetøj vil give din hund eller kat ekstra energi, da de synes det er sjovt at lege, og de får også aktiveret deres sanser. Når en kat eller hund først har fået energien tilbage, vil den generelt blive mere aktiv. Når katten eller hunden leger, og er aktiv, forebygges overvægt. Yderligere vil den også blive gladere og føle mere velvære. Du undgår også, at dit kæledyr kommer til at kede sig, hvilket også kan føre til inaktivitet og overvægt.

 

Vælg legetøj til din hund eller kat

Det er en god idé at lege med sin kat eller hund hver dag, og det anbefales, at man leger med den i cirka fem minutter hver dag for at undgå kedsomhed og overvægt. Har du en travl hverdag, kan du også finde legetøj, som din hund eller kat kan lege med alene i løbet af dagen, når du ikke er hjemme. Det kan være svært at vælge det rigtige legetøj til din hund eller kat. Man bliver dermed nødt til at prøve sig frem, og finde frem til, hvad din kat eller hund synes er sjovt at lege med. Læs mere om udvalget af legetøj til din hund eller kat online. Hvis legetøjet er dyrere end forventet, kan du låne på nettet og alligevel glæde din hund eller kat med nyt legetøj.

Sådan får din hund en flot og skinnende pels

Pelsen på din hund afslører, om den har det godt. En skinnende og tyk pels vidner om, at din hund har det godt og er sund og rask. Er pelsen derimod misfarvet, tynd, mat, eller tør, kan det tyde på, at din hund får det forkerte foder og dermed ikke får den ernæring, som den har brug for. Det samme gælder, hvis du oplever, at din hund fælder meget, når du rører ved den. Det er helt naturligt, at hunde fælder alt efter årstiden, men føler du, at det er vedvarende, får din hund muligvis det forkerte foder. Bliver dine hænder fedtede, når du rører ved din hund, kan det også være et tegn på fejlernæring.

Fejlernæring kan ses på hundens pels

 

Er pelsen på din hund trist at se på eller fælder den meget, kan du i nogle tilfælde også opleve, at din hund er træt eller energiforladt. Oplever du dette, kan du prøve at skifte foder, hvor din hund vil få de næringsstoffer, som den har brug for.

Hunde har brug for at få en type foder, som har et højt indhold af protein. Hunde har nemlig brug for proteiner og de essentielle fedtsyrer omega-3 og omega-6, samt forskellige vitaminer og mineraler for at have det godt. Får din hund ikke de rigtige næringsstoffer, kan det ses på pelsen, der vil komme til at se trist ud. Sørg derfor for at finde kvalitetsfoder, så du ved, at din hund er velfungerende og har det godt. Når din hund er sund og rask, vil den få sin flotte, sunde og skinnende pels tilbage.

 

Led efter nyt foder til din hund

 

Du kan lede efter foder til din hund ved at kigge på udvalget på nettet. Her kan du finde hundefoder, som har den rette mængde protein og ændre næringsstoffer, så din hund igen kan få en flot, tyk og skinnende pels. Læs mere om hundefoder online og lån eventuelt penge til det, hvis du synes, at det overskrider budgettet.

Find den rette gave til en pige

Ofte kan det være rigtigt svært at finde den perfekte gave til en pige, og det er egentlig på trods af, at piger ofte har masser af gaveønsker. Disse gaveønsker drejer sig dog ofte om enten smykker eller makeup, hvilket er ting, som hurtigt bliver udskiftet igen. Derfor kunne man godt tænke sig at give en lidt mere speciel gave, som vil betyde lidt ekstra for modtageren. Men når man vælger at omgås ønskelisten, så tager man også en større risiko, og derfor er man nødsaget til at tænke grundigt over den gave, man giver.

Giv en speciel gave

Det er ikke altid nemt at skulle finde en gave, som er helt speciel og vil betyde meget for modtageren. Hvad angår piger, så har de fleste i forvejen rigtigt mange ting såsom smykker og tøjdele, og derfor kan man synes, at det ikke vil være helt specielt for dem at modtage flere smykker eller mere tøj. Altså skal man tænke ud i noget, som de ikke modtager særligt ofte.

En god idé til en gave, som man ikke modtager ret ofte, kunne være noget pynt til værelset. Det kan både dreje sig om en flot vase, en lysestage eller nogle andre designerting såsom et af designdyrene, som Kay Bojesen har lavet. Sådanne til vil kunne bruges i lang tid fremover, og derfor vil gaven også blive langt mere personlig.

Derudover kunne man også give en oplevelsesgave til den eventyrlystne pige. Der findes massevis af gode oplevelsesgaver såsom en helikoptertur eller en mere stille og rolig luksusbrunch, der er gode oplevelser, som modtageren enten aldrig eller sjældent får, hvilket gør det til en anderledes og unik gave.

Få hjælp til at finde gaven

Hvis man er en af dem, der synes, at det er en udfordring at finde gaver til piger og godt kunne bruge nogle gode råd og forslag, så er der masser af hjælp at finde online. Her findes der nemlig enormt mange gaveidéer til specielle og anderledes gaver, og man vil altid kunne finde noget, som modtageren af gaven vil synes om.

Skal du gøre forretningen international? Husk professionel oversættelse

Hvis du har planer om, at skulle udvide din forretning til udlandet, så er det vigtigt, at du sørger for, at få udført professionel oversættelse af hjemmeside, markedsføringsmateriale og deslige. Det er relevant, at du kan kommunikere dine budskaber ud til dine potentielle kunder og samarbejdspartnere i udlandet.

Har du intentioner om, at skulle udvide til udlandet, men hvis du ikke ønsker at målrette et bestemt land, så er det bedste at oversætte dit materiale til engelsk. Det giver dig mulighed for at ramme flere markeder end blot ét. Samtidig er det dog også muligt for dig særligt at målrette dig diverse engelsktalende lande.

Professionel oversættelse har stor betydning

Du kan reelt set risikere at miste kunder og samarbejdspartnere, hvis ikke, du får oversat dit materiale på professionel vis. Vælger du en billig løsning, der resulterer i udført arbejde, der byder på fejl og mangler, vil det fremstå uprofessionelt og det kan tilmed resultere i, at dine potentielle kunder vælger at springe fra.

Som følge af dette, kan du også være sikker på, at det er en fornuftig investering, at du sørger for at udlicitere din opgave til en professionel leverandør, der har specialiseret sig i oversættelse fra dansk til engelsk. Det er nemlig med til at sikre dig et professionelt resultat, der vil sikre dig flere kunder i udlandet.

For mange går på kompromis med oversættelse

Der bør ikke herske tvivl om, at der – desværre – er alt for mange, der går på kompromis med kvaliteten af deres oversættelse. Vælger du at gøre dette, så er det noget, der kan ende med at få katastrofale følger for din forretning. Derfor er det bestemt også en fornuftig investering, hvis du har planer om at udvide.

Heldigvis forholder det sig således, at du kan finde et bredt spektrum af dygtige leverandører, der er i sand til at udføre professionelt oversættelsesarbejde fra dansk til engelsk. Derfor har du naturligvis også et væld af gode muligheder for at få oversat dit materiale, så du dermed kan udvide din forretning til udlandet.

Du må ikke gå på kompromis med kvaliteten af dine oversættelser. Det er noget, der gør sig gældende i forhold til både oversættelse af hjemmeside, tryksager og tilmed også e-mailsignaturer. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer, at der er tale om en god kvalitet på tværs af hele linjen, når dit materiale oversættes.

Guide: Tag bedre billeder med det samme

Billeder kan vække stærke følelser, fange vores nysgerrighed eller efterlade os grinende, hvis fotografen har formået at fange et sjovt moment. Billeder bliver brugt i mange sammenhænge både privat og professionelt, og vi bestræber os alle på at kunne tage de mest ekstraordinære fotos.

5 tips til at få mere ud af snapshottet

Der er mange tricks til at få mere ud af dine billeder, og mange af dem kan implementeres uden dyre og tidskrævende opsætninger. Det eneste, du skal bruge, er dit kamera og noget at fotografere.

 1. Du skal ikke være bange for at gå tæt på

Dette er ikke altid gældende, men et godt tip er at gå tættere på, end du normalt ville. Der er mange, der gerne vil have det store billede, men det bliver ofte langt mere detaljeret og stemningsfyldt, hvis man går tættere på.

 1. Hav action i billedet

Hvis du ikke er ved at tage smukke landskabsbilleder, så er et godt tip ofte at tage billeder med action i. Det involverer billeder med ’nogen, der gør noget’, og det skaber karakter og bevægelse i resultatet.

 1. Slap af med blitzen

Blitz gør sjældent noget godt for billedet, og medmindre du er ved at lave et kunstnerisk art-projekt, så slå blitzen fra.

 1. Undgå klichéer

Mange billede-sites er fyldt med klichéfyldte portrætter af områder, som man føler sig ’tvunget’ til at fotografere. Du behøver ikke tage en selfie med Eiffeltårnet i baggrunden. Du får i stedet langt bedre resultater ved at lade din nysgerrighed tage over. Udforsk byen eller stedet. Tag derhen, hvor du kan fange lokale øjeblikke.

 1. Pas på med lyset

Ligesom med blitzen så er direkte sollys en kilde til overoplyste og hårde billeder, og hvis du fotograferer indenfor, kan det være en fordel at slukke eventuelle elektriske lyskilder. Leg med det naturlige lys. Det er altid nemmere at gøre billeder lysere i redigeringen.

Brug det rette udstyr

Det rette udstyr er selvfølgelig essentielt, når du slippe din indre fotograf løs. Du kan derfor med fordel tage et lån til det bedste udstyr af slagsen. Læs mere på her.

Kære fotograf: Så vigtigt er dit visitkort

Det første indtryk er vigtigt i mange sammenhænge. Det er vigtigt, når du møder et nyt menneske, og det er vigtigt, når du skal præsentere dig selv for en kunde. Din identitet – og din måde at agere på i forskellige situationer – er dit ansigt udadtil. Ligeledes er dit visitkort en måde, hvorpå dine kunder kan danne et indtryk af dig som person og forretningspartner. Mennesker danner deres indtryk af andre mennesker på kun få minutter ud fra udseende og udstråling. Dermed bedømmer kunder dig også arbejdsmæssigt på kort tid – inden du overhovedet har nået at sige noget. Ved et møde har du naturligvis mulighed for at ændre eller påvirke deres mening ved hjælp af dine ord og handlinger, men når en potentiel kunde ser dit visitkort eller logo for første gang, er det primært det, som de vil vurdere dig og dit arbejde ud fra. Dermed er det vigtigt, at dit visitkort viser dig frem på den bedst mulige måde, og din identitet må på ingen måde kunne betragtes som misvisende eller uprofessionel.

 

Dit visitkort er ofte din første kontakt med en kunde, og dette kort skal gerne matche din idé om, hvem du er, og hvad du lægger vægt på i dit arbejde. I første omgang skal du have fokus på dit logo. Dit logo skal gerne være så unikt som muligt, men samtidig skal det være nemt for kunder at huske og genkende. Dit logo er en del af din identitet, og her skal der tænkes i bittesmå detaljer; foto, farver, skrift og materiale. Det er vigtigt, at alle disse faktorer samarbejder og skaber en helhed i dit logo og visitkort.

 

Hvordan skal dit visitkort se ud?

Som fotograf må du gerne give dine kunder nogle eksempler på de billeder, som du tager. Altså skal dit visitkort understrege, hvad det er for nogle billeder, som du er bedst til at tage og arbejde med. Du sælger dig selv på det arbejde, som du laver. Derudover er dit eget profilbillede også helt utrolig vigtigt i forbindelse med dit visitkort. Du skal gerne gennem dit visitkort være i stand til at styrke dit professionelle image. Dit visitkort skal være indbydende og opsigtsvækkende. De ting, som du normalt ville have solgt dig selv på ved et møde, skal gå igen i dit visitkort, og du skal vise dine kunder, at du tager dit arbejde seriøst.

 

Vælg dit trykkeri med omhu

Visitkort er noget af det vigtigste marketingmateriale for din forretning, og du bør altid have dit visitkort ved hånden i tilfælde af, at du møder nogle potentielle kunder. Dermed er det også vigtigt, at du finder et trykkeri, som tager dig, dit arbejde og dit visitkort alvorligt. Her er LaserTryk en oplagt mulighed for dig. Se visitkort her.

3 uundværlige ting til ferien

Når man skal på ferie, er der mange forskellige ting, man skal holde styr på og medbringe, hvorfor det kan være en udfordring at finde hoved og hale i det hele. Her præsenteres 3 ting, der er uundværlige på ferien, hvilket kan hjælpe lidt til at få styr på det hele til den forestående ferie.

Passet må man ej forglemme

Først og fremmest er det særdeles vigtigt at have styr på sit pas, da det uden pas ikke er muligt at krydse landegrænser uden at have sit pas på sig. Derfor kan det også være en fordel at undersøge om passet er udløbet, ugyldigt eller lignende, så man ikke dagen inden afrejse står uden pas. Er passets formalia i vinkel, kan det være en fordel at placere den et sikkert sted, man altid ved hvor er, således man kan huske, hvor det er og dermed få det medbragt.

Medbring penge i den rette valuta

Det kan også være en fordel at have nogle kontanter på sig, når man er i udlandet, hvis man eksempelvis skal handle nogle steder, der ikke tager mod det kreditkort, man er i besiddelse af. Her kan det dog være en stor fordel at være sikker på, hvilken valuta landet handler med, således man kan medbringe dem hjemmefra. Dette kan være fordelagtigt, da det kan vise sig at være billigere og langt nemmere at veksle penge hjemme i egen bank fremfor at gøre det ved en hæveautomat på feriedestinationen.

Sørg for at forevige ferien med det rette kamera

En af de andre vigtige ting til ferien er et kamera, der kan sørge for at forevige de bedste øjeblikke fra ferien, men der er dog nogle forskellige ting, der kan være fordelagtige at overveje i denne forbindelse. Størrelsen af kameraet er eksempelvis meget vigtig at overveje, da den jo fylder i bagagen, mens den ligeledes skal medbringes på feriens udflugter. Herudover kan man ligeledes overveje kvalitet, batteritid, hukommelse og meget andet. Vil du gerne have tips til at vælge det rette kamera, kan du bl.a. finde gode råd hertil på informationsguiden.dk.

fotobog

Fotobøger erstatter de traditionelle fotoalbums

Mange kender det – man sidder til mormors 80 års fødselsdag med hele familien, og pludseligt får hun idéen om at hive sine gamle, traditionelle fotoalbums frem med billeder af alle børnebørnene. Det er hyggeligt at genopfriske de gamle dage og minder med fotoalbummet, men nu er der kommet en konkurrent til fotoalbummet – nemlig fotobogen.

Fordi kameraet er i konstant udvikling, er muligheden for opbevaring af fotografierne det også. De traditionelle fotoalbums har haft sin storhedstid, og i dag er de næsten uddøde, da de digitale medier har taget styringen for længst. Kameraer i dag tager nemlig digitale billeder, hvilket gør, at flere og flere mennesker opbevarer sine billeder på sin computer eller online i stedet for at få dem fremkaldt og sat i et fotoalbum. Det er selvfølgelig ærgerligt, men noget, som er begyndt at være populært, er de såkaldte fotobøger. De minder lidt om de klassiske fotoalbums men med et tvist af moderne tænkning.

fotobog

Stigende tendenser viser, at folk vil have analog igen

Til trods for at de nyere generationer konstant er online på diverse elektronikapparater, viser tendenser, at der igen er opstået interesse for de analoge apparater. Folk efterspørger igen muligheden for at fremkalde billeder, og det er her, fotobogen kommer ind i billedet. Det smarte ved fotobogen er, at man på en måde fremkalder billederne samtidigt med, at de kommer i lækkert design.

I en fotobog kan man nemlig samle billeder fra en minderig dag, som er værd at forevige på en lidt anden måde end i de klassiske fotoalbums. Det gør det nemt at vise venner og familie billederne, da man nemt kan have en fotobog med i tasken. Er man eksempelvist lige blevet gift og ønsker en fotobog, kan man vælge et design, som kan være med til at genskabe den gode stemning og de glade smil.

Design og køb din fotobog online

I dag foregår mange ting på nettet, hvilket gør manges hverdage nemmere. På nettet kan du også designe og købe din fotobog. Der findes nemlig et hav af fotobogsmodeller. Alt efter ønsker omkring størrelser, farve og materialer – så der er god mulighed for at finde den, som passer præcis til dine ønsker og billeder. Find det store udvalg på Fotobog.nu.

luftfoto

Sådan får du det perfekte luftfoto

Mangler du et billede fra et perspektiv, der ikke er muligt at få med almindeligt kamera, så kan du med fordel overveje at få taget et dronefoto. Droner kan anvendes til at udføre en række af fotoopgaver, som kræver større rækkevidde, end almindeligt kameraudstyr kan klare.

Med et dronefoto opnås et unikt perspektiv, da det tages fra en vinkel, som kun et dronefoto kan indfange. Derudover er det effektivt at få en drone til at fange både stil- og panoramabilleder fra oven. Det er dog ikke nogen let opgave at tage et perfekt dronefoto, så for at sikre det bedste resultat, er det vigtigt at få et dygtigt firma til at varetage opgaven.

luftfoto

Få lavet dit dronefoto med professionelt udstyr

For at opnå det bedste dronefoto er der en række ting, du må sikre. Først og fremmest er det utrolig vigtigt, at der benyttes et kamera af højeste kvalitet, som er i stand til at give den bedst mulige opløsning, så de billeder, der bliver taget kan bruges til alle opgaver, hvad end der er tale om landsskabsfotos eller fotos til reklame og produkter.

Ydermere bør man vælge at få taget billederne af professionelle fotografer, da det sikrer helt fantastiske billeder af det ønskede motiv. Til sidst er det altafgørende, at der benyttes piloter, som har erfaring med præcisionsflyvning og anvender droner, der er udviklet til at tage fotos med henblik på at sikre optimal stabilisering af kameraet, hvilket garderer mod rystede og dermed ubrugelige billeder. Hvis billederne skal bruges indenfor kortlægning og opmåling, er det ydermere vigtigt at sikre, at de fotos, der tages, er georeferede, hvilket vil sige, at de oplyser de korrekte koordinater og dermed kan benyttes til kortlægning og opmåling af selv store landområder.

Dronefoto – et foto med et utal af anvendelsesmuligheder

Dronefotos er ideelle til kortlægning og opmåling af landområder, som gør det til et værdifuldt redskab i bygge- og anlægsprojekter og i forbindelse med registrering og overvågning inden for land- og skovbrug. Men det er ikke kun til fotodokumentation, at et dronefoto kan være fordelagtigt. Dronefoto er også en glimrende løsning til at få spændende og anderledes billeder til bl.a. brochuremateriale, websider og ejendomssalg.