Der er intet så smukt som en facade

Dette indhold er sponsoreret

Der er i dag mange, der forsøger sig frem med fotografiens kunst. Og det er da også noget, der for mange kan synes yderst berigende, idet det bringer så meget skønhed ind i hverdagen via sine spændende udforskninger af det daglige. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med de mange danske hjem, som der rummer masser af charme – og hvis man blot beskuer dem udefra. Disse er nemlig alle unikke og bærer præg af forskellige ting, hvilket især er noget, der kommer til udtryk via facaden, hvor hoveddøren ind til hjemmet ofte også er at finde.

Hoveddøren bærer på en historie

Og tit har denne mange forskellige historier at fortælle, som kun en fotograf kan indfange. Mange er gået ind og ud ad døren. Nogle kommer tilbage igen, andre vil aldrig røre det samme dørhåndtag nogensinde. Der kan derfor leges med forskellige fortællinger ud fra den hoveddør, som der findes i ethvert hjem, men først og fremmest handler det derfor om, at hoveddøren skal have et udtryk, der stemmer overens med det, som man drømmer om for sit hjem. Og netop derfor kan det være, at du bør tage et kig på en ny hoveddør.

Find den hoveddør der passer til dit hjem online
Er det noget, som du synes, der lyder som en god ide? Så bør du tage et kig online. Her finder du nemlig et meget stort udvalg af flotte hoveddøre, og det betyder, at du har rig mulighed for at finde frem til en hoveddør, som der vil passe ind i dit hjem. Og det er lige meget, om du er til den traditionelle stil, eller om du leder efter noget, der har et mere personligt præg over sig. Du kan også finde de unikke udskæringer lige såvel, som du kan gå med de altid sikre valg. Det er op til dig at vælge.

Gør dig en god handel online

Og du er heldig. For når du finder frem til en ny hoveddør online, kan du være sikker på, at du gør dig en god handel. Her er priserne nemlig helt i bund, og det er på trods af, at der selvfølgelig ikke er blevet gået på kompromis med den gode kvalitet. Er det noget, der lyder spændende? Så tag et kig allerede i dag og giv dit hjem det udtryk, som du drømmer om.

Skyd det bedste foto i den rette stemning

Teksten indeholder reklame.

Sidder du og er professionel fotograf, eller har du bare altid været glad for at eksperimentere med at fotografere? I begge tilfælde elsker du utvivlsomt glæden ved at knipse et perfekt billede. Det er dog forskelligt fra fotograf, hvad man forbinder med et perfekt billede. Til enhver tid kommer det an på, hvad du enten selv vil tage billeder af, eller hvilke motiver du er blevet ansat til at tage billeder af.

Den rette stemning i naturen

Drømmen om, at en gåtur i skoven med et kamera i hånden bare lige ryster et album af perfekte billeder af sig, er svær at opnå. En del fotografier er opstillede for at få et øjebliksbillede, der beskriver situationen ned til mindste detalje. Derfor er du som fotograf ofte nødt til at ændre en smule på motivet, før det giver et skarpt foto.

En af de vigtigste faktorer inden for fotografering er belysning. Som amatørfotograf er det muligvis begrænset, hvor mange fotolamper og blitz du har til rådighed. Naturligt lys kræver mange forgæves forsøg, før det lader sig tæmme og rette ind efter dine ønsker. Med den korrekte belysning kan du ofte selv skabe den stemning, som du vil have dit fotografi til at reflektere.

Som øvet fotograf har du sikkert mange gange prøvet kræfter med naturligt lys, og derved har godt flair for at kontrollere det. Naturen er et godt sted at prøve kræfter, da det ofte primært blot kræver din tid som fotograf.

Et godt råd til at skabe den rette stemning blandt menneskelige motiver

Hvis fotografering så småt er din levevej, vil du i langt de fleste tilfælde også have med mennesker at gøre – og det kan ikke altid være lige nemt! Hvis dit motiv er mennesker, kan det være mere besværligt at skabe den rette stemning. Du er pludselig afhængig af andres tid og ikke kun din egen.

Derfor er det vigtigt at have nogle metoder i baghånden, sådan du nemmere kan have indflydelse på stemningen. Slik, mad eller andre forfriskninger er en god metode til at få folk til at slappe af og få tiden til at gå mellem dine shoots. Derudover vil det virke professionelt og betænksomt af dig som fotograf. I mange tilfælde skal der ikke mere til, da gode omstændigheder på et photoshoot gør folk mere samarbejdsvillige.

Den gode fotograf vil altid eksperimentere

Når det kommer til at fotografere, så vil de fleste erfare, at det aldrig er det første og det bedste billede, der rent faktisk bliver det bedste. Det kræver, at du som fotograf giver dig selv lov til at fejle. Ved ofte at eksperimentere mellem stemninger og motiver skal du nok ramme plet før eller siden!

Tag på den fedeste rejse til Sydafrika

Dette indhold er sponsoreret

Husk dit monsterfede kamera, og giv den gas. Det sker nok ikke så tit, at du kan komme ud på en safari og se nogle af verdens mest vilde dyr. Der findes ikke ret mange ture hvor der ikke er en guide på. En guide kan fortælle omkring diverse historier, og hvilke dyr du kan se. Den guide du får tildelt, er en del af det internationale guide system. Guiden taler let forståeligt engelsk og rejsen er for store som små. Turene vil blive fastlagt hvis i er mere end 2 der vil på opdagelse. Der kan max være omkring de 6-7 i bilen, så en familie ville være perfekt at tage på safari. Opdagelses rejser er for nysgerrige familier, som elsker at udforske, og se de udenlandske kulturer.

Kan du lide at tage billeder og eksperimentere?

Du skal på Afrika safari, du skal ud og kigge på de Afrikanske dyr. Dyrene kan være skræmte, og derfor lidt langt væk. Børnene kan ikke se de forskellige dyr på savannen, så medbring et par kikkerter, og du vil få succes. I Afrika findes der en masse græssavanner, som er ret populære. På græssavannerne ses løver blandt andet, løverne lever på de bedste vilkår, hvilket man som turist sætter meget pris på.

Kan du lide at have en rundvisning?

Hvis du vælger at rejse sydpå, kan du under hele din rejse få en turistguide på. Guiden hjælper dig med diverse problemer som kan opstå i landet. Men også forklaringer af diverse faciliteter. Typisk vil der blive arrangeret nogle ture på savanner og måske endda plantager. Hvor man kan se den skønne natur. Guiden vil under turen fortælle omkring det sted i er, og hvilke historier der nu må være på savannen.

Derfor skal du tage på safari

En rejseoplevelse udover det sædvanlige, hvem vil ikke gerne det? På safari i det afrikanske, kan man trille afsted i forskellige landskaber. Du kan se løver som drikker vand på savannen, måske elefantfamilier der bader og masser af zebraer og leoparder som samles under de store palmer. Men hvorfor vælge at tage til Afrika? Ja det er jo lige det, men der er så mange fede spændende ting, der bare skal opleves. Hele familien skal da selvfølgelig med, selv de ældre på 80 år! Det er også en oplevelse for dem, hele familien samlet på safari, så bliver det ikke hyggeligere på en afrika safari.

Arrangér julefrokosten ordentligt og få fantastiske billeder

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man står i den situation, at man skal arrangere en julefrokost, så gælder det om at lave et event, hvor man kan komme tættere på sine kollegaer og fejre julen med dem. Det betyder ofte, at der indtages god mad og rigelige mængder spiritus. Nogle gange så meget, at man ikke kan huske aftenen særligt godt. Det betyder dog ikke, at man skal snydes for nogle gode billeder af den skønne julefrokost, for hvis man finder det rigtige bureau til at stå for planlægningen, så kan man også få et kuld gode billeder ud af det.

Når festen skal arrangeres

Når man vil have nogle gode minder og nogle gode billeder, så gælder det om at få arrangeret et godt event. Uden et godt event, så kommer stemningen ikke til at være i top og så får man hverken de bedste oplevelser eller de bedste billeder. Hvis man skal arrangere en god julefrokost, er det derfor ofte en god idé, hvis man får et eventfirma til at stå for det tunge læs, da de jo åbenlyst har erfaring på området. På den måde kan man selv læne sig tilbage i en vished om, at festen bliver god og at der er styr på sagerne. Det gælder dog stadigvæk om at finde det rigtige firma, for hvis man finder et firma uden erfaring og format, så kan man stadigvæk ende med et dårligt event.

Find et godt firma til jeres julefrokost

Når du skal på jagt efter det perfekte eventfirma, så er det en god idé at høre dem ad, om de kan få en fotograf med til jeres julefrokost. Billeder fra julefrokoster er ofte sjove og gode, hvis man gerne vil have minderne med videre. Udover det, så er det godt, hvis de har meget erfaring på området og måske endda tilbyder specifikt at planlægge julefrokoster og derfor har et arsenal af forskellige steder og entertainere i reserve. På den måde kan man være sikker på, at eventet bliver lavet med et ordentligt overblik, så der ikke kommer så mange bump på vejen. Hvis du gerne vil læse mere om muligheden for at få nogen til at arrangere jeres næste julefrokost, så klik her for at blive ført videre. Så kan du læne dig tilbage i ro og mag indtil festen for derefter at have en god oplevelse og nogle gode billeder.

Gode råd til dig der gerne vil være freelance fotograf

Drømmer du også om at blive freelance fotograf? – hvis du kan nikke genkende til denne drøm, så kan du herunder læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med at realisere den allerede i dag.

Oprettelse af virksomhed

Det du først og fremmest har brug for, for at starte op er: et kamera, en computer, et reportageobjektiv, portrætobjektiv, samt en flash. Med tiden kan du investere i lysanlæg, bil og meget andet. Bilen kan være en fordel set i forhold til bestemte opgaver, men det er også en stor udgift, så den bør du tænke lidt over, før du investerer.

Revisor, momsregistrering og CVR-nummer
Som freelancer vil du gerne have din egen virksomhed, det vil sige, at du skal have oprettet et CVR-nummer. Så snart du har fået bekræftet det, så kan du gå i banken og oprette en erhvervskonto. CVR-nummeret gør dog også, at du er blevet momsregistret. Du skal derfor til at indberette moms hvert kvartal. Dette gør du på SKATs hjemmeside. Hvis du gerne vil vide mere om skatter og afgifter, så kan du klikke her.

Dermed ses det, at der er mange økonomiske ting, som man skal have styr på som freelancer. Det kan derfor være en god idé at ansætte en revisor, så der hele tiden er et overblik over moms- og årsregnskaberne.

Økonomi, priser og opgaver
Så snart du har oprettet en virksomhed, så er det bare om at komme i gang. Du kan blandt andet vælge at lave en hjemmeside, hvor kunderne kan se, hvilke opgaver du kan udføre, og hvad de forskellige ting koster. Generelt så tager freelancere mellem 800-1000 kr. i timen eksklusiv moms. Tiden der beregnes, er ofte for mødetid, forberedelse, kørselstid, fotografering og billedbehandling. Du kan selvfølgelig selv vurdere, hvordan du vil gøre det i din virksomhed, men det er vigtigt, at tingene kan løbe rundt, og du rent faktisk tjener noget på de timer, du arbejder.        

Få kontakt til kunderne

Som freelancer er kunderne alt afgørende. Tilfredse kunder betyder god omtale for virksomheden og muligvis flere opgaver i fremtiden. Det er bare ikke altid så nemt at få kontakt til kunderne, da der kan være mange om buddet. En af de ting som du kan starte med, er at sende uopfordrede links til din hjemmeside og portefølje rundt til bestemte virksomheder, fagblade, magasiner, aviser og bureauer. Du kan også kontakte dem personligt og eventuelt få et møde. Derudover så bør du trække på dit netværk og skaffe kunder gennem dem.

Find den rette gave til en pige

Ofte kan det være rigtigt svært at finde den perfekte gave til en pige, og det er egentlig på trods af, at piger ofte har masser af gaveønsker. Disse gaveønsker drejer sig dog ofte om enten smykker eller makeup, hvilket er ting, som hurtigt bliver udskiftet igen. Derfor kunne man godt tænke sig at give en lidt mere speciel gave, som vil betyde lidt ekstra for modtageren. Men når man vælger at omgås ønskelisten, så tager man også en større risiko, og derfor er man nødsaget til at tænke grundigt over den gave, man giver.

Giv en speciel gave

Det er ikke altid nemt at skulle finde en gave, som er helt speciel og vil betyde meget for modtageren. Hvad angår piger, så har de fleste i forvejen rigtigt mange ting såsom smykker og tøjdele, og derfor kan man synes, at det ikke vil være helt specielt for dem at modtage flere smykker eller mere tøj. Altså skal man tænke ud i noget, som de ikke modtager særligt ofte.

En god idé til en gave, som man ikke modtager ret ofte, kunne være noget pynt til værelset. Det kan både dreje sig om en flot vase, en lysestage eller nogle andre designerting såsom et af designdyrene, som Kay Bojesen har lavet. Sådanne til vil kunne bruges i lang tid fremover, og derfor vil gaven også blive langt mere personlig.

Derudover kunne man også give en oplevelsesgave til den eventyrlystne pige. Der findes massevis af gode oplevelsesgaver såsom en helikoptertur eller en mere stille og rolig luksusbrunch, der er gode oplevelser, som modtageren enten aldrig eller sjældent får, hvilket gør det til en anderledes og unik gave.

Få hjælp til at finde gaven

Hvis man er en af dem, der synes, at det er en udfordring at finde gaver til piger og godt kunne bruge nogle gode råd og forslag, så er der masser af hjælp at finde online. Her findes der nemlig enormt mange gaveidéer til specielle og anderledes gaver, og man vil altid kunne finde noget, som modtageren af gaven vil synes om.

Skal du gøre forretningen international? Husk professionel oversættelse

Hvis du har planer om, at skulle udvide din forretning til udlandet, så er det vigtigt, at du sørger for, at få udført professionel oversættelse af hjemmeside, markedsføringsmateriale og deslige. Det er relevant, at du kan kommunikere dine budskaber ud til dine potentielle kunder og samarbejdspartnere i udlandet.

Har du intentioner om, at skulle udvide til udlandet, men hvis du ikke ønsker at målrette et bestemt land, så er det bedste at oversætte dit materiale til engelsk. Det giver dig mulighed for at ramme flere markeder end blot ét. Samtidig er det dog også muligt for dig særligt at målrette dig diverse engelsktalende lande.

Professionel oversættelse har stor betydning

Du kan reelt set risikere at miste kunder og samarbejdspartnere, hvis ikke, du får oversat dit materiale på professionel vis. Vælger du en billig løsning, der resulterer i udført arbejde, der byder på fejl og mangler, vil det fremstå uprofessionelt og det kan tilmed resultere i, at dine potentielle kunder vælger at springe fra.

Som følge af dette, kan du også være sikker på, at det er en fornuftig investering, at du sørger for at udlicitere din opgave til en professionel leverandør, der har specialiseret sig i oversættelse fra dansk til engelsk. Det er nemlig med til at sikre dig et professionelt resultat, der vil sikre dig flere kunder i udlandet.

For mange går på kompromis med oversættelse

Der bør ikke herske tvivl om, at der – desværre – er alt for mange, der går på kompromis med kvaliteten af deres oversættelse. Vælger du at gøre dette, så er det noget, der kan ende med at få katastrofale følger for din forretning. Derfor er det bestemt også en fornuftig investering, hvis du har planer om at udvide.

Heldigvis forholder det sig således, at du kan finde et bredt spektrum af dygtige leverandører, der er i sand til at udføre professionelt oversættelsesarbejde fra dansk til engelsk. Derfor har du naturligvis også et væld af gode muligheder for at få oversat dit materiale, så du dermed kan udvide din forretning til udlandet.

Du må ikke gå på kompromis med kvaliteten af dine oversættelser. Det er noget, der gør sig gældende i forhold til både oversættelse af hjemmeside, tryksager og tilmed også e-mailsignaturer. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer, at der er tale om en god kvalitet på tværs af hele linjen, når dit materiale oversættes.

Kære fotograf: Så vigtigt er dit visitkort

Det første indtryk er vigtigt i mange sammenhænge. Det er vigtigt, når du møder et nyt menneske, og det er vigtigt, når du skal præsentere dig selv for en kunde. Din identitet – og din måde at agere på i forskellige situationer – er dit ansigt udadtil. Ligeledes er dit visitkort en måde, hvorpå dine kunder kan danne et indtryk af dig som person og forretningspartner. Mennesker danner deres indtryk af andre mennesker på kun få minutter ud fra udseende og udstråling. Dermed bedømmer kunder dig også arbejdsmæssigt på kort tid – inden du overhovedet har nået at sige noget. Ved et møde har du naturligvis mulighed for at ændre eller påvirke deres mening ved hjælp af dine ord og handlinger, men når en potentiel kunde ser dit visitkort eller logo for første gang, er det primært det, som de vil vurdere dig og dit arbejde ud fra. Dermed er det vigtigt, at dit visitkort viser dig frem på den bedst mulige måde, og din identitet må på ingen måde kunne betragtes som misvisende eller uprofessionel.

 

Dit visitkort er ofte din første kontakt med en kunde, og dette kort skal gerne matche din idé om, hvem du er, og hvad du lægger vægt på i dit arbejde. I første omgang skal du have fokus på dit logo. Dit logo skal gerne være så unikt som muligt, men samtidig skal det være nemt for kunder at huske og genkende. Dit logo er en del af din identitet, og her skal der tænkes i bittesmå detaljer; foto, farver, skrift og materiale. Det er vigtigt, at alle disse faktorer samarbejder og skaber en helhed i dit logo og visitkort.

 

Hvordan skal dit visitkort se ud?

Som fotograf må du gerne give dine kunder nogle eksempler på de billeder, som du tager. Altså skal dit visitkort understrege, hvad det er for nogle billeder, som du er bedst til at tage og arbejde med. Du sælger dig selv på det arbejde, som du laver. Derudover er dit eget profilbillede også helt utrolig vigtigt i forbindelse med dit visitkort. Du skal gerne gennem dit visitkort være i stand til at styrke dit professionelle image. Dit visitkort skal være indbydende og opsigtsvækkende. De ting, som du normalt ville have solgt dig selv på ved et møde, skal gå igen i dit visitkort, og du skal vise dine kunder, at du tager dit arbejde seriøst.

 

Vælg dit trykkeri med omhu

Visitkort er noget af det vigtigste marketingmateriale for din forretning, og du bør altid have dit visitkort ved hånden i tilfælde af, at du møder nogle potentielle kunder. Dermed er det også vigtigt, at du finder et trykkeri, som tager dig, dit arbejde og dit visitkort alvorligt. Her er LaserTryk en oplagt mulighed for dig. Se visitkort her.

3 uundværlige ting til ferien

Når man skal på ferie, er der mange forskellige ting, man skal holde styr på og medbringe, hvorfor det kan være en udfordring at finde hoved og hale i det hele. Her præsenteres 3 ting, der er uundværlige på ferien, hvilket kan hjælpe lidt til at få styr på det hele til den forestående ferie.

Passet må man ej forglemme

Først og fremmest er det særdeles vigtigt at have styr på sit pas, da det uden pas ikke er muligt at krydse landegrænser uden at have sit pas på sig. Derfor kan det også være en fordel at undersøge om passet er udløbet, ugyldigt eller lignende, så man ikke dagen inden afrejse står uden pas. Er passets formalia i vinkel, kan det være en fordel at placere den et sikkert sted, man altid ved hvor er, således man kan huske, hvor det er og dermed få det medbragt.

Medbring penge i den rette valuta

Det kan også være en fordel at have nogle kontanter på sig, når man er i udlandet, hvis man eksempelvis skal handle nogle steder, der ikke tager mod det kreditkort, man er i besiddelse af. Her kan det dog være en stor fordel at være sikker på, hvilken valuta landet handler med, således man kan medbringe dem hjemmefra. Dette kan være fordelagtigt, da det kan vise sig at være billigere og langt nemmere at veksle penge hjemme i egen bank fremfor at gøre det ved en hæveautomat på feriedestinationen.

Sørg for at forevige ferien med det rette kamera

En af de andre vigtige ting til ferien er et kamera, der kan sørge for at forevige de bedste øjeblikke fra ferien, men der er dog nogle forskellige ting, der kan være fordelagtige at overveje i denne forbindelse. Størrelsen af kameraet er eksempelvis meget vigtig at overveje, da den jo fylder i bagagen, mens den ligeledes skal medbringes på feriens udflugter. Herudover kan man ligeledes overveje kvalitet, batteritid, hukommelse og meget andet. Vil du gerne have tips til at vælge det rette kamera, kan du bl.a. finde gode råd hertil på informationsguiden.dk.

fotobog

Fotobøger erstatter de traditionelle fotoalbums

Mange kender det – man sidder til mormors 80 års fødselsdag med hele familien, og pludseligt får hun idéen om at hive sine gamle, traditionelle fotoalbums frem med billeder af alle børnebørnene. Det er hyggeligt at genopfriske de gamle dage og minder med fotoalbummet, men nu er der kommet en konkurrent til fotoalbummet – nemlig fotobogen.

Fordi kameraet er i konstant udvikling, er muligheden for opbevaring af fotografierne det også. De traditionelle fotoalbums har haft sin storhedstid, og i dag er de næsten uddøde, da de digitale medier har taget styringen for længst. Kameraer i dag tager nemlig digitale billeder, hvilket gør, at flere og flere mennesker opbevarer sine billeder på sin computer eller online i stedet for at få dem fremkaldt og sat i et fotoalbum. Det er selvfølgelig ærgerligt, men noget, som er begyndt at være populært, er de såkaldte fotobøger. De minder lidt om de klassiske fotoalbums men med et tvist af moderne tænkning.

fotobog

Stigende tendenser viser, at folk vil have analog igen

Til trods for at de nyere generationer konstant er online på diverse elektronikapparater, viser tendenser, at der igen er opstået interesse for de analoge apparater. Folk efterspørger igen muligheden for at fremkalde billeder, og det er her, fotobogen kommer ind i billedet. Det smarte ved fotobogen er, at man på en måde fremkalder billederne samtidigt med, at de kommer i lækkert design.

I en fotobog kan man nemlig samle billeder fra en minderig dag, som er værd at forevige på en lidt anden måde end i de klassiske fotoalbums. Det gør det nemt at vise venner og familie billederne, da man nemt kan have en fotobog med i tasken. Er man eksempelvist lige blevet gift og ønsker en fotobog, kan man vælge et design, som kan være med til at genskabe den gode stemning og de glade smil.

Design og køb din fotobog online

I dag foregår mange ting på nettet, hvilket gør manges hverdage nemmere. På nettet kan du også designe og købe din fotobog. Der findes nemlig et hav af fotobogsmodeller. Alt efter ønsker omkring størrelser, farve og materialer – så der er god mulighed for at finde den, som passer præcis til dine ønsker og billeder. Find det store udvalg på Fotobog.nu.